Flatart Icon 03 Pp

A szürke az a szín, amit itthon nagyon sokan nem mernek bevállalni, mivel azt gondolják, hogy piszkos hatást érnek el, egy szürke fallal!

Ez téves nézet, mivel ugyanúgy, mint minden más színnél itt is az árnyalat a fontos. Ha bátortalanul nyúlunk ehhez a színhez és a fehéret akarjuk csak egy kicsit beszürkíteni, akkor valóban azt a hatást érjük el, amitől tartunk, azaz koszosnak fog tűnni a fal.

Válasszunk a festék boltok színskálájából egy meleg szürkét pl. az NCS színskála: S 2500-N, S 2000-N jelűjét vagy a kicsit barnásabb árnyalatú S 2002-Y50R-t. Fehér és fekete bútorokkal, kiegészítőkkel elegáns hatást érhetünk el. Természetesen, ha nem a letisztult színvilág a cél (csupán, fekete, fehér, szürke) becsempészhetjük a barna árnyalatait is, így melegebb hatást érhetünk el.

Egy ilyen tér kialakításakor nagy szerep jut a megfelelően kialakított világításnak. A lakberendező ismeri az apró trükköket, hogy hová érdemes álmennyezetet rakni, él fényt, rejtett világítást tenni vagy egy szép álló lámpát, mint egy szobrot elhelyezni. Jól mutatnak ebben az enteriőrben az üveg csillárok, a fekete-fehér fotók, vagy grafikák.

Az ablakokra lágyesésű függöny kerüljön, akár a fényes taft is szóba kerülhet, ha a „glamour” hívei vagyunk. Használjuk ki máshol is a textilek jótékony szemet gyönyörködtető hatását, díszpárna, ágytakaró, egy szép szőnyeg minden helyiségnek jót tesz. Sokszor kérdés a fiú kamasz szoba színvilága, melynek az alapja szintén lehet a szürke, ha túl egyhangúnak érezzük egy pár év után, majd feldobhatjuk egy két színes textillel, de addig is élvezzük a tiszta egyszerűséget, itt is!

Szóval, személy szerint én nagyon szeretem a szürkét, mivel elegáns, finom tereket lehet tervezni ezzel a színnel! A klasszikustól a minimálig, minden stílusban, akár még a távol keleti stílusjegyeket is be lehet csempészni egy jól megválasztott motívumú tapétával!

Sikeres üzenetküldés!
Köszönjük! Hamarosan jelentkezünk.
Bemutatkozunk, Flat Art